Shusha Coaching

Het verhaal van Shusha

levenslessen

In het licht gaan staan

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin waar ik al vroeg heb geleerd om er voor anderen te zijn. Mijn puberteit stond vooral in het teken van ontdekken, nieuwe mensen leren kennen maar ook grenzen opzoeken. Daar heb ik veel van geleerd, ook door verkeerde keuzes te maken. In mijn jong volwassen leven heb ik een aantal ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt waarbij ik mezelf steeds wegcijferde. Ik luisterde en hielp iedereen behalve mezelf. Mijn eigen problemen ontvluchtte ik door met anderen bezig te zijn en ik liet anderen over mijn grenzen heen gaan. Ik kreeg daar ook altijd veel waardering voor.

Tijdens een moeizaam, bewogen huwelijk en daarna een heftige scheiding trok mijn lichaam aan de handrem waardoor ik tot bijna niets meer in staat was. Ik kon niet eens meer voor mijn eigen lieve kinderen zorgen. En toch ging ik, zodra ik weer enigszins op been was, vrolijk door om voor anderen te zorgen, ik zag simpelweg niet in welke overlevingsstrategie ik was beland. Ik nam me wel voor om vaker “nee” te zeggen maar het lukte me niet.

Pas toen ik mijn huidige partner leren kennen werd ik geconfronteerd met mijn gedrag, dat niet (meer) helpend was. Op een liefdevolle manier heeft hij me laten inzien dat voor jezelf zorgen helemaal niet ‘egoïstisch’ is. Ik ben aan de slag gegaan met het doorbreken van mijn patronen en het overwinnen van mijn angsten. Ik heb mijn valkuilen en levenservaringen om weten te buigen naar kracht en dat voelt goed! Ik ben naar mezelf gaan luisteren, beter voor mezelf gaan zorgen en “in het licht gaan staan”! Mijn missie is dan ook anderen helpen in het licht te gaan staan!

 

Mensen laten stralen

De rode draad in mijn loopbaan zijn mensen. Van een betere communicatie en meer begrip rondom een vergunningentraject aan het begin van mijn loopbaan, naar het beste uit mensen halen als manager verder in mijn carrière. Mensen en ontwikkelen zijn mijn passies waarbij ik graag vanuit meerdere perspectieven bekijk hoe we zo fijn mogelijk kunnen samenwerken en hoe iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. Het mooie aan mensen is dat ze uniek zijn, dat maakt het werken met mensen elke keer weer anders en enorm boeiend!

Dank jullie wel!

Deze website is mogelijk gemaakt door deze toppers waar ik heel fijn mee heb samengewerkt!

 

Website: Tom Seinstra, www.punt-tom.nl

Design: Marlon Van Kessel, www.marloncreativestudio.nl

Fotografie: Sam Van der Heijden, www.videoot.nl

Logo: Niels Verberne

Kom direct in contact